Follow

Vad innebär att leva i nuet?

Vad innebär att leva i nuet för dig?
 
För mig innebär det att leva och göra det som jag vill göra, men samtidigt kunna stanna upp och se mig omkring. 
Att få njuta av varje stund oxh kunna komma ihåg varje stund.
 
I dagens samhälle ska det gå i 190 km /h. 
Man ska träna, ha ett perfekt hem, en perfekt relation, väluppfostrade barn och man ska gärna jobba mer än heltid. Man ska vara "perfekt" på så många olika nivåer. Men är det att leva i nuet? Kan man stressa igenom livet och ändå leva i nuet? 
Vad tycker ni?
 
 

Ödmjukhet - vad hände?

Tyngre.se delade med sig om en grym artikel som handlar om respekt, du kan läsa den här.
Den handlar om att vi ska visa varandra respekt på gymmet.

När jag läste igenom den kände jag att detta borde vi verkligen tänka på i ”hästvärlden” också. I denna världen kör vi gärna på en egen väg, jag kan själv ingen får vara i vägen för mig.
Detta upplever jag är mer vanligt ju lägre nivå man rider på. Missförstå mig rätt det förekommer hela tiden, men jag upplever att det är snällare toner på högre nivåer där exempelvis Peder Fredriksson rider än på min lokala klubbtävling i Lät C:2 dressyr. Dock kan jag inte uttala mig fult ut om detta då jag inte tävlar på samma nivå som Peder och har inte sett hur det är bakom kulisserna.  

Lorena som skriver artikeln på tyngre delar med sig av tre regler:
Regel nummer ett - Tryck inte ner andra för att känna dig starkare.
Regel nummer två - Vakta tungan.
Regel nummer tre - Se "regel nummer ett"

Detta är lika viktigt på gymmet som på ridbanan, det är faktiskt viktigt oavsett var du är!

Lorena skriver även ” När någon trots att hen är en av de som lyfter minst, springer långsammast eller är ovigast på yogapasset ger sitt allt ändå, då lyfter vi på hatten. För det krävs så mycket mer mod och jävlar anamma av den personen än av naturbegåvningen som obrydd går in och sätter klubbrekord på klubbrekord.”

Vilket jag tycker är så sjukt jäkla rätt!
Det samma i stallet, gör ditt absolut bästa, tacka din häst och va ödmjuk.
Ser du en tjej eller kille som verkligen kämpar, nej det går kanske inte som personen i fråga vill, men hon/han gör ändå sitt bästa och försöker utvecklas. Kläm ur dig ett ”bra jobbat” det kan göra denna personens dag. Och inget men…
Ofta när vi ger beröm i stallet blir det i form av ”bra jobbat idag men jag tycker hästen ser lite spänd ut.” Lägg ner det! Bra jobbat PUNKT. Om man ser vill höra ditt men ja då ber man om det, och har du inget snällt att säga – säg då ingenting.

” Detta borde vara världens mest självklara sak  men här kommer ytterligare en påminnelse: Om du är stark måste du vara snäll!

Påminnelse nummer två är till alla er som kämpar emot genetik, tidsbrist och tilltron på er egen förmåga: Ni är grymma. Kör på bara! Kämpa på trots långsam progression och uteblivna stordåd. Den vinner som är trägen. Hard work beats talent. Kanske inte när det gäller att sätta världsrekord men definitivt när det gäller att skapa syfte, mål och mening.”

Läs igenom inlägget på tyngre.se, så önskar jag er en fantastisk måndag!